На 17 май 2022 г. от 18:00 ч. д-р Ива Михайлова от Университета Ст.

...
На 17 май 2022 г. от 18:00 ч. д-р Ива Михайлова от Университета Ст.
Коментари Харесай

120 години катедра „Икономика“: онлайн семинар „Историята от перспективата на икономиката“

На 17 май 2022 г. от 18:00 ч. д-р Ива Михайлова от Университета Ст. Гален, Швейцария, ще изнесе онлайн лекцията „ Историята от вероятността на стопанската система “ в границите на ежемесечните онлайн семинари във връзка 120-годишния празник на катедра „ Икономика “.

Д-р Ива Михайлова ще показа съществени посоки на разрастващата се през последните 20 години литература в региона на икономическата история, които имат за цел да обяснят актуалното икономическо и политическо развиване. В своята онлайн лекция доктор Михайлова ще се концентрира върху аспектите на устойчивостта и трансформацията на стопанската система от позиция на екологията и институционализма. Присъстващите на онлайн семинара ще имат опция да зададат своите въпроси към доктор Михайлова.

Д-р Ива Михайлова е приключила бакалавърска и магистърска степен по компетентност „ Икономика “ в Стопанския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и магистърска степен по финанси и банково дело в Университета Ст. Гален, Швейцария, където през декември 2021 година пази и дисертация. Научните й ползи са в региона на политическата спестовност, стопанската система на развиването и устойчивостта.

За присъединяване в семинара е належащо авансово да се регистрирате на следния линк:

След регистрация ще получите имейл с удостоверение и линк към семинара, както и алтернатива да добавите събитието към вашия Gmail календар.

________________________

Катедра „ Икономика “ на Стопанския факултет е правоприемник на катедра „ Политическа спестовност “, основана с решение на Академичния съвет на СУ „ Св. Климент Охридски “ на 21 октомври 1902 година С Постановление на Министерския съвет от 1951 година Стопанският факултет е обособен от Софийския университет. Само катедра „ Политическа спестовност “ остава в границите на Университета и през 1953 година е обособена като независимо звено, директно подчинено на Ректората. Стопанският факултет на Софийския университет е възобновен с решение на Академичния съвет от 16 май 1990 година, с което катедра „ Икономика “ продължава своята активност и развиване. През 2022 година катедрата отбелязва своя 120-годишен празник със серия от събития, ориентирани към студентите и докторантите на Стопанския факултет и академичната общественост в страната и чужбина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР